Keskity olennaiseen!

 

Nii-in. Ei sellaista liiketoimintaa olekaan, joka tosta noin vain lähtisi lentoon ja tekisi rikkauksia. Tai no joo… on, mutta ei puhuta siitä vielä. Menestyjän ja menehtyjän välinen ero on vain yksi kirjain.

 

Visio

Perusajatus voi olla jotain seuraavaa: Yrittelenpä tässä vähän. Pistän pikku nyrkkipajani pystyyn ja puuhailen vähän juttujani. Hupsista keikkaa, ei tullutkaan miljoonia minuutissa ja massiivinen Maserati murisemaan tuhannen neliön unelmalinnan pihaan. Visiohan se Maseratikin on, mutta jotain muutakin se vaatii.

Pienyrityksen pyörittäminen opettaa enemmän, kuin pörssiyhtiön johtaminen. Pörssiyhtiöihmiset keräävät kunnioitusta paljon enemmän, kuin se nyrkkipajan pyörittäjä, vaikka faktisessa vinkkelissä jokainen pörssiyhtiökin on joskus ollut vain perustamisilmoitus PRH:lle. Visio. Unelma.

Kouluissa opetetaan tekemään liiketoimintasuunnitelmia. Omani sai aikanana hylsyn siitä hyvästä, ettei kuulemma ikinä ole digitaalinen taloushallinto mahdollista. Noh…. tuota *krhm*. Taisin olla aikaani edellä, mutta korjasin sen liikeidean sellaiseksi, millä pääsin kurssini läpi. 10 vuotta tuon jälkeen tein siitä hylätystä ideasta totta ja nyt minulla on pelästyneiden kilpailijoiden tuhovoimalle maalitaulu.

Liikeidea on kaiken pohja. Aivan kaiken. Jos se ei toimi, sitä pitää pystyä muuttamaan. Alkumetreillä tulee aina ongelmia, joiden tarkoitus ei ole tappaa vaan ainoastaan kasvattaa luonnetta. Otetaanpa tilastot naaman eteen ja lueskellaan tutkimustietoja vähän. Ensimmäisen vuoden aikana uusista perustetuista yhtiöistä kaatuu puolet. Kolmantena vuonna näistä taas puolet ja viidentenä vuonna taas puolet.

En halua latistaa ketään, mutta jos pää ei kestä konkurssiriskiä tai vaikeuksia, niin ei pidä alkaa yrittäjäksi. Vaikka tiedänkin, että rahapuu on olemassa, en ole nähnyt sen vielä kukkivan seteleitä tai siementävän kolikoita. Työtä on noiden ensimmäisten vuosien aikana tehtävä; - ja lujasti.

Missio

Yrittäjyys on vähän kuten mikä tahansa työpaikka. Leikistä karsiutuvat ne, jotka eivät hommaan sovellu.

Uusien juttujen kehittely on kivaa hommaa. Tavoitteellinen tekeminen on myös kivaa, mutta…. mikään bisnes ei kannata jos kukaan ei keskity olennaiseen. Mikä sitten on olennaista? Verkostoituminenko vaiko se Maserati? No ei. Se olennainen on siellä oman tuloslaskelman ensimmäisellä rivillä. Ei kilpailijan tuloslaskelmalla tai tutun yrittäjäkaverin pihassa.

On helppoa lähteä rönsyilemään itse ydinliiketoiminnasta vähän kaikenlaisille poluille. Itse ydinliiketoimintakin pitää kuitenkin hoitaa kunnialla loppuun. Hyvässä ja pahassa. Siinä mielessä on ihan tervettäkin, että yrittäjyys on nostanut päätään viimeaikoina kunnolla, sillä vastuun saappaat tulevat sitä kautta useammalle tutuksi. Niin myös se tieto, mitä työnantajayrittäjä on saattanut taipaleellaan nähdä.

Myy, myy ja myy. Sitä kaikki tekevät, jotta yritys pärjää. Siinä ei auta hyväkään kirjanpitäjä, jos liikevaihto on vain puheen tasolla. Asiakas pitää löytää, lasku hänelle lähettää. Se on eri asia, mikä on asiakkaan kassalikviditilanne, mutta jos annat siimaa yhdelle siitä seuraa vain siiman venytys myös toisaalle. Sama myös kulupuolella. Jos makselet toisten vahingot vain siksi että voit, makselet pian paljon muutakin. Johonkin pitää vetää raja, ja pysyä siinä.

Priorisoi. Aseta tehtävät tärkeysjärjestykseen. Oikeasti. Vaikka työpaikalla olisi miten kivaa, niin välillä kannattaa miettiä että tuleeko lähteneeksi työpaikalle vain sosiaalisten suhteiden vuoksi vai miksi? Yrittäjien maailma on yhtä aikaa sekä julma, että palkitseva siinä, että kun löydät oikeat yrittäjäkaverit, elo on varsin mukavaa. Pahimmat viholliset ovat kuitenkin yleensä myös sinua lähellä.

Yksin jää se, joka apua tarvitsisi. Yksin jää myös se, joka tekee bisnestään vain itsekkäin perustein. Sillä saa varmasti nopeita tuloksia, mutta kavereita ei. Tutkittu ja todistettu, että Helsingissä saat mennä kadulle pötköttelemään pahimpaan ruuhka-aikaan ja jengi kävelee ylitsesi vilkaisematta kertaakaan. Vaatii paljon kokea se itse, mutta kokemus opettaa. Se niin monta kertaa unohdetaan, että potkittu voi nousta vielä ylös ja auttajat nousevat hänen kanssaan. Turha tulla mussuttamaan jälkeenpäin että ”minähän sanoin” tai että ”tiesin että”. Ei, ei ja ei. Ne jotka tulevat läpi harmaan kiven yrittäjän matkassa saavat pitää kunnian tuloksista itsellään, muut ovat niitä jotka vain viisastelevat asiasta. Anna heidän olla.

Valitse tehtävistä ne, joista on liiketoimillesi hyötyä. Muuta voit haihatella muulloin.

Tulokset

Aika moni yritys on kaatunut siihen, ettei keskitytä riittävästi siihen mistä liikevaihto muodostuu. Tekosyitä tälle voi keksiä pilvin pimein ja etsiä syyllisiä kuun takaakin, mutta tosiasiallinen syyllinen katsoo yrittäjää aina peilistä. Yrittäjä tekee päätökset ja hän tekee myös ne virheet.

Ei tätä työtä tehdä pyttyjen ja pokaalien toivossa, vaikka ammatti itsessään vaatiikin välillä formulakuskien viileyttä. Jos lähtee pito renkaan alta ja rysäytetään 300 km/h vauhdista reunavalliin, kuskikin on vain matkustaja. Sattuu muuten lujasti. Sen voin varoittaa kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Intohimoa yrittämiseen pitää olla, mutta tulokset tehdään järjellä. Ei tunteella.  Raha puhuu yrittäjän ammatissa niin raakaa kieltä, että samalle tasolle yltää vain seksi ja väkivalta. Rikkauksien takia on tapettu ihmisiä läpi maailman sivun ja jos vain yrittäjä onnistuu omassa hommassaan, jollekin mustalle listalle päättyy varmasti. Se pitää vain hyväksyä siinä missä sekin, että menestyjät keräävät lähelleen myös kateellisia.

Tulokset puhuvat puolestaan. Väliaikatietoja voi tupsahdella aina aika ajoin, mutta ainakaan itselleni ei ole täysin auennut että miten niihin pitäisi välillä suhtautua. Sellaisia asioita, kuten tuhovoima tai liikeidean kopiointiyritykset ovat niitä väliaikatietoja, joita ei saa ennustettua tilaamallakaan. Yrittäjä tuntee itse oman bisneksensä parhaiten, mutta asiassa piilee pieni vaara. Jos joka päivä hoet peilin edessä itsellesi että ”jes tämä on sitä kovaa rahaa”, mutta et tee asian eteen mitään, löydät itsesi joku päivä sieltä reunavallista. Vähän niin kuin menisit ohjaamaan autoa jonka ratista et sitten pidäkään kurvissa kiinni.

Numerot ovat kivoja. Tietämättömien mielikuvan mukaan sen tuloslaskelman ylin viiva on yrittäjän palkka. Ei ole. Se on yrittäjän myynnin tulos. Se on se mitä se yrittäjä siellä pääkopassaan on ideoinut, mutta kyse on myös luvusta, josta maksetaan kaikkien muidenkin kulut. Varmaan siinä mielessä tärkein luku koko tililuettelossa. Jos ylimmällä viivalla on nolla, alimmalta löytyy miinus. Kirjanpito on siinä mielessä mahtava laji, että sillä voidaan vaikuttaa sinne alimpaan viivaan, mutta ylintä se harvoin ratkaisee.

Mistä sitten tunnistat sen hyvän kirjanpitäjän? Kysy häneltä, että miltä tulos näyttää. Jos saat suoran vastauksen, et luultavasti asioi sellaisen kirjanpitäjän kanssa joka olisi lukenut ne muut rivit läpi. Mutta vaikka omasi olisikin vähän heikompi tässä lajissa, keskity sinä oleelliseen. Eli siihen ylimpään mahdolliseen riviin ja sen tekemiseen. Tulos tulee aina tekemisestä ja mitä parempi tulos, sen paremmin olet tehnyt.

Jos kohdallesi osuu se ketku joka nauttii kärsimyksestäsi, anna hänen nauraa. Se parhaiten nauraa, joka toiselle kuoppaa kaivaa, mutta sillä eniten neliöitä kämpässä joka on osannut kohauttaa asialle olkaansa. Jos osuu naamasi eteen se tuhannen taalan tilaisuus, käytä se. Mutta harkitse, mitä olet tekemässä. Luo visio ja missio, mutta keskity olennaiseen. Kaasu pohjassa kohti tuntematonta, katse lujasti kiinni tuulilasissa ja fokus vain omassa tekemisessä. Tulokset tulevat vain sitä kautta.

Ystävällisin terveisin

Soili Laakso 

yrittäjä

Laptase Oy

soili.laakso@laptase.fi

 

Takaisin